Coaching

Wat is coaching?

Coaching is persoonlijke één-op-één begeleiding bij vraagstukken op werk en/of privé vlak waarbij gelijkwaardigheid een belangrijk uitgangspunt is. De coach helpt een coachee inzichtelijk te maken wat er tussen hem en zijn doel staat en helpt om passende acties in te zetten om het gewenste doel te bereiken. Er zijn veel vormen van coaching. En een coach beheerst meestal meerdere methodes die ingezet worden afhankelijk van welke vraag de coachee heeft.

Wanneer ga je naar een coach?

Je gaat naar een coach als je merkt dat je een bepaald doel wilt bereiken maar niet weet hoe je dat moet bereiken. Of als je steeds tegen dezelfde vraagstukken of problemen aanloopt. Loop jij rond met een vraag, als:

– wat zijn mijn sterke punten en hoe kan ik die het beste inzetten tijdens mijn werk? 

– wat wil ik met mijn loopbaan?

– hoe zorg ik dat deze opdracht een succes wordt?

– hoe komt het dat het samenwerken met deze collega niet lukt?

– hoe hou ik balans tussen mijn werk en privéleven?

Allemaal vragen die een startpunt kunnen zijn voor gesprekken met een coach.

Hoe gaat dat?

Je hebt eerst een intake gesprek om kennis te maken en we bespreken jou vraag. We maken afspraken over de doelen en het aantal gesprekken. Dit is ergens tussen de 3 tot 8 gesprekken van ongeveer 1 uur. Tussen de gesprekken zit 2 tot 3 weken. In de tussentijd ga je zelf aan het werk met opdrachten of het uitproberen van acties. 

Wat levert het jou op?

Inzicht in hoe jijzelf verder kunt. Je zet stappen om belemmeringen te overwinnen of zet de stappen die nodig zijn om je doel te behalen. Je krijgt handvaten hoe je dat kunt doen en hoe je dit ook in de toekomst kunt doen. Dit helpt om jezelf richting de toekomst steviger neer te zetten.

Vormen van coaching bij Het Lopende Gesprek

Mijn uitgangspunt is altijd dat we kijken naar wat er al is. Daarnaast zet ik graag jou sterke punten in bij de oplossingen en acties richting jou gewenste doel. Hierbij maak ik gebruik van verschillende methodes afhankelijk wat het beste bij jou, jou doel en dat gesprek het beste past.

Twee specifieke methodes die ik aanbiedt zijn:

Wandelcoaching, bij wandelcoaching gaan we tijdens de gesprekken naar buiten. Tijdens de wandeling maak ik gebruik van de locatie waar we zijn bij de vraagstukken die we die keer aanpakken. Extra voordeel is dat je lekker buiten bent en dat dit bijdraagt aan de ruimte die je ervaart om te zoeken naar de juiste oplossing en buiten de normaal gebaande paden te treden.

CliftonStrengths coaching: is een methode die kijkt naar jou natuurlijk manier van doen. Dit is hoe jij naar de wereld kijkt en hoe jij de dingen vanuit jou natuurlijk manier van doen aanpakt. Dit zie ik als jou talenten. Met jouw talenten breng jij iets mee in je werk en privé leven, maar om die optimaal in te zetten heb je ook iets nodig, Daarnaast hebben talenten ook valkuilen. Weten wat jij van nature inbrengt en hou jij dit optimaal in kan zetten maakt dat je met meer plezier je werkt doet en een grote gevoel van wellbeing ervaart.